Kvalifikacije za LP
19

Hrabra Astana savladala Celtic, ali nije stigla pet pogodaka zaostatka

Piše: E. B.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Škotski Celtic je postao prva ekipa koja se ove sezone plasirala u Ligu prvaka kroz kvalifikacije.

Celtic je u prvom meču razbio Astanu rezultatom 5:0, te je pitanje prolaska u grupnu fazu praktično bilo riješeno već tada.

No, hrabra Astana je danas kod kuće na teren izašla sa jasnim ciljem i vjerom da može stići tih pet pogodaka zaostatka. Na njihovu žalost, dali su četiri, ali su primili tri pogotka.

Nakon prvog poluvremena rezultat je glasio 1:1. Ajer je postigao autgol u 26. minuti za vodstvo Astane, a potom je Sinclair izjednačio na 1:1 u 34. minuti.

Astana je u drugom poluvremenu postigla tri pogotka preko Mužikova (48.) i Twumasija (49. i 69.) i 21 minutu prije kraja susreta kazahstanskom predstavniku su trebala još tri pogotka za prolaz dalje. Ipak, u 81. minuti Ntcham je srušio sve snove Astani kada je postigao pogodak za 4:2. Konačnih 4:3 postavio je Griffiths u 90. minuti.

U redovima domaće ekipe Marin Aničić je odigrao čitav susret, dok je Srđan Grahovac u igru ušao u 13. minuti umjesto povrijeđenog Kleinheislera. Na drugoj strani Brendan Rodgers je odmarao Jozu Šimunovića koji je doputovao sa ekipom u Kazahstan, ali nije bio u zapisniku.