"Šteta zbog trofeja"
29

Hrvate u Zagrebu dočekalo 20-ak navijača, Dalić iskreno rekao: Pogriješio sam, penali nisu lutrija

K. H.
Dalić nakon dolaska u Zagreb (Foto: Karlo Klasić/Index)
Dalić nakon dolaska u Zagreb (Foto: Karlo Klasić/Index)
Dvadesetak navijača reprezentacije Hrvatske dočekao je igrače nakon što su u UEFA-inoj Ligi nacija osvojili drugo mjesto, a selektor Zlatko Dalić u izjavi za medije rekao je da žali što ova sjajna generacija nije osvojila trofej.

Nakon poraza od Španije na penale, svečani doček u Zagrebu je otkazan i mnogi igrači se nisu vratili s ostatkom delegacije u glavni grad Hrvatske, već su privatnim letovima otišli na odmor. Za one koji su ipak došli, na aerodrom je stiglo ne više od 20 navijača.

Ne više od 20 navijača dočekalo je igrače Hrvatske na aerodromu (Foto: Index.hr)
Ne više od 20 navijača dočekalo je igrače Hrvatske na aerodromu (Foto: Index.hr)

Selektor Vatrenih Zlatko Dalić u izjavi za medije je rekao da žali što njegov tim nije osvojio trofej, ali je bez obzira na to ponosan na svoje igrače. Nakon izjave da su penali lutrija, rekao je da je pogriješio što je to rekao i da je to odraz mentalne snage i kvaliteta.

"Tužni smo, ali i ponosni na Hrvatsku, na reprezentaciju, na igrače koji su napravili veliku stvar. Rekao sam im da moraju biti ponosni na ovih pet godina, oni su u tuđu državu doveli 35.000 Hrvata, što je najveći broj Hrvata na jednoj nogometnoj utakmici u historiji. Iskreno, sinoć sam pogriješio kada sam rekao da su penali lutrija, nisu lutrija i to je mentalna snaga i kvaliteta. Nažalost, Španija je u tome bila bolja od nas", rekao je Dalić pa nastavio:

"Mislim da smo napravili sve što smo trebali na terenu, žao mi je zbog starijih igrača što ovu generaciju Hrvatske nismo uspjeli krunisati trofejem. Bila je to velika borba na terenu."

Naravno, odmah je morao odgovoriti i na pitanje o budućnosti Luke Modrića u dresu reprezentacije, što je trenutno najaktuelnija tema u Hrvatskoj.

"Luka će sam odlučiti, bilo je jako emotivno s njim nakon utakmice. Žao mi je zbog svih nas, a naročito zbog njega što se nije okrunio zlatom. Lično mislim da nam Luka još uvijek treba, da je ovo njegova generacija koja još uvijek nije završila svoj posao. Probajte da razumijete da je bilo teško nakon utakmice pričati o bilo čemu, sve je puno emocija i adrenalina. Pustite Luku da se odmori, a on će sam odlučiti", rekao je Dalić.

Podsjećamo, Hrvatska je sinoć izgubila od Španije u finalu Lige nacija nakon penala. Rezultat je nakon regularnih 90, nakon toga i dodatnih 30 minuta bio 0:0, a na kraju su spretniji i sretniji bili igrači Španije.