Kraj za Vatrene
1.5k

Hrvatska je ispala s Evropskog prvenstva

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometna reprezentacija Hrvatske sada je i zvanično eliminisana s Evropskog prvenstva, pošto su joj ugašene i posljednje nade za prolazak grupne faze.
Tragično je Hrvatska u ponedjeljak navečer ispustila pobjedu nad Italijom, koja bi je odvela direktno u nokaut fazu te je ostala na učinku od samo dva boda iz tri meča.

Do večeras je Hrvatska bila u igri da se čudom nađe među četiri najbolje trećeplasirane selekcije i prođe dalje, ali sada je jasno da Vatreni ispadaju.

Naime, od večeras su čak tri trećeplasirane selekcije bolje od Hrvatske pa šanse da se Vatreni plasiraju dalje više ne postoje. Radi se o Sloveniji i Nizozemskoj, koje imaju po tri boda i na trećim su pozicijama u svojim grupama, baš kao i bilo koja selekcija koja tu poziciju zauzme u grupi E.

Podsjetimo, prije remija s Italijom od 1:1, Hrvatska je remizirala i sa selekcijom Albanije (2:2), a u prvom kolu turnira ju je deklasirala Španija (3:0).

Doživjela je Hrvatska tako bolan neuspjeh koji mnogi pripisuju istrošenosti ekipe koja je bila jedna od najstarijih na prvenstvu Starog kontinenta.

Ovaj Euro je vjerovatno bio posljednji za kapitena Luku Modrića, koji je bio strijelac gola protiv Italije, a na kraju svoje reprezentativne karijere je i Ivan Perišić.

Hrvatska na ovom Euru nije uspjela ni da ponovi rezultat s prethodnog, kada je eliminisana u osmini finala od Španije nakon produžetaka.