Glavni kandidat
9

Hrvatski mediji: Senzacija na Maksimiru, Matjaž Kek uskoro postaje trener Dinama

K. H.
Matjaž Kek (Foto: EPA-EFE)
Matjaž Kek (Foto: EPA-EFE)
Dinamo želi Matjaža Keka i ako se sve bude odvijalo po planu, legendarni trener Rijeke i selektor reprezentacije Slovenije bi trebao postati novi trener Modrih, piše jutarnji.hr.

Maksimirski klub stupio je u kontakt s Kekom, koji bi prema pomenutom izvoru vrlo skoro trebao odraditi sastanak s čelnicima Slovenskog nogometnog saveza, s kojim Kek ima ugovor do 2022. godine te nakon toga preseliti u Maksimir.

Iz Dinama su najavili da traže "trenera teškaša", etabliranog stručnjaka koji iza sebe ima rezultate i pravi pedigre. Matjaž Kek jest taj, posjeduje sve ono što traže u Maksimiru.

S Rijekom je napravio sjajan rezultat, društvo s Rujevice osvojilo je historijski naslov prvaka Hrvatske, pod njegovim vodstvom Riječani su osvojili i dva Hrvatska nogometna kupa, a pamte se i sjajna evropska izdanja.

Kek je od Rijeke stvorio klub koji je poslije Dinama postao drugi najbolji u državi. Ima jaku osobnost, baš kao što su je imali treneri poput Vahida Halilhodžića ili Nenada Bjelice, koji su s Modrima postizali zapažene evropske dosege.

Kek bi u Maksimir trebao doći ostvariti evropski rezultat te nastaviti put Nenada Bjelice, a jedan od glavnih ciljeva svakako će mu biti i afirmacija mladih igrača.