Solidarnost i zajedništvo
9

Hrvatski nogometni savez i Dinamo srcem uz BiH, porukama pokazali kako se odnosi prema susjedima

H. H.
Foto: GNK Dinamo
Foto: GNK Dinamo
Hrvatski nogometni savez (HNS) i zagrebački Dinamo poslali su poruku podrške ugroženim i stradalim stanovnicima i područjima BiH nakon katastrofalnih poplava koje su zahvatile našu zemlju.

Iz HNS-a su kazali da su mislima i molitvama uz susjednu BiH.

"Naše misli i molitve su uz susjednu Bosnu i Hercegovinu: Hrvatski nogometni savez izražava duboku sućut svima koji su u katastrofalnim prirodnim nepogodama izgubili svoje najdraže te podršku svima koji se nose s razarajućim posljedicama, poručili su iz HNS-a.

S druge strane, Dinamo je najavio i pomoć poplavljenim područjima i žrtvama.

"S velikom tugom pratimo vijesti o teškim poplavama koje su pogodile susjednu Bosnu i Hercegovinu, zemlju u kojoj živi mnogo naših vjernih navijača i prijatelja. Nažalost, nekoliko ljudi je izgubilo svoje živote, a mnogi su ostali bez svojih domova i imovine.

GNK Dinamo ovim putem želi izraziti duboku sućut obiteljima koje su izgubile svoje najmilije. U mislima i srcima smo uz sve pogođene ovom strašnom prirodnom nepogodom.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da pruže pomoć ljudima u Bosni i Hercegovini – bilo kroz humanitarne akcije, donacije ili na bilo koji drugi način koji može pomoći u ovim teškim trenucima. Solidarnost i zajedništvo ono su što nas čini jačima, a uvjereni smo da zajedno možemo pomoći onima kojima je to sada najpotrebnije.

GNK Dinamo će pratiti situaciju i nastaviti pružati podršku koliko god je moguće. Naše misli su s vama", navodi se u u poruci Dinama.

Podsjetimo, jučer se među prvima oglasio i Hajduk, koji je na društvenim mrežama pružio podršku žrtvama prirodne nesreće.

Prema posljednjim informacijama, na području HNK je ukupno 13 poginulih u poplavama od čega je jedna osoba stradala u Buturović Polju (Konjic), a 12 njih u Jablanici. Traga se za još četiri osobe u Konjicu i šest osoba u Jablanici.