Nevjerovatan posao
54

Hrvatski trećeligaš prodao Nijemcima igrača za 5,2 miliona eura, iza svega stoji poznati menadžer

N. M.
Dino Klapija, krajnje lijevo (Foto: New York City)
Dino Klapija, krajnje lijevo (Foto: New York City)
Hrvatski trećeligaš Kustošija dogovorio je danas svoj drugi veliki transfer u posljednjih pola godine, a ovaj put su za 5,2 miliona prodali Dinu Klapiju.

Klapija ima tek 17 godina i dosad je bio u kadetskom timu zagrebačkog kluba, a prema dostupnim podacima nikada nije debitovao za prvi tim. Sada je mladi napadač napravio megatransfer i prelazi u RB Leipzig.

Da je dogovor Kustošije i RB Leipziga postignut potvrdio je najpoznatiji transfer guru Fabrizio Romano, koji je objavio i da je Klapija već prošao ljekarske preglede.

Uz pomenutih 5,2 miliona eura, Kustošija će dobiti i 10 posto od obeštećenja koje RB Leipzig isposluje u potencijalnom narednom transferu Klapije.

Inače, Klapija je rođen u Americi, kratko je bio i u omladinskoj školi Dinama, ljetos je prešao u Kustošiju, trećeligaša iza kojeg stoji poznati menadžer Andy Bara, a on je zaslužan i za ovaj transfer.

Ljetos je uz pomoć Bare Kustošija također za milionski iznos prodala i Mikayila Fayea, koji je prešao u Barcelonu za otprilike dva miliona eura.

Bara je menadžer i drugim sjajnim nogometašima poput Danija Olma, Lovre Majera, Alvara Morate, Nacha Fernandeza...

Interesantno je da se Kustošija nalazi u sredini tabele Druge nogometne lige Hrvatske, što je treći rang nogometa u ovoj susjednoj zemlji.