Zmaj ostaje u Kölnu
15

Huseinbašić potpisao novi ugovor: "Njegov potencijal je ogroman, nastavit će raditi na sebi u budućnosti"

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Novopečeni bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Denis Huseinbašić zvanično je potpisao novi ugovor sa Kölnom.

Saopštio je to njemački klub na svojoj zvaničnoj stranici te otkrio da će Huseinbašić u budućnosti nositi njihov dres.

"Prve korake u profesionalnom nogometu napravio sam ovdje i postao profesionalac. Želio bih da vratim povjerenje koje sam tada dobio i da ostvarimo kvalitetne rezultate sljedeće sezone", kazao je Huseinbašić i dodao:

"Ljudi u Kölnu čine ovaj klub veoma posebnim. Svi u ovom gradu su strastveni za klubom, možete vidjeti naljepnice sa jarcem na skoro svakom automobilu, a način na koji nas navijači guraju, čak i kada igramo loše, to su jednostavno trenuci koje nećete zaboraviti. Zato ću učiniti sve što mogu da osiguram da ponovo igramo u Bundesligi što je prije moguće".

Bh. reprezentativac je u Köln stigao iz niželigaša Kickers Offenbacha, a u prethodnoj sezoni je u 26 nastupa u Bundesligi upisao i tri asistencije.

Iako je igrao za U21 reprezentaciju Njemačke, odlučio je promijeniti sportsko državljanstvo te nastupati za zemlju svojih roditelja Bosnu i Hercegovinu.

U najdražem dresu je upisao dva nastupa i to oba puta je ušao s klupe za rezervne igrače, prvo protiv Engleske, a onda i protiv Italije.

"Denis se odlično razvio kod nas. Uprkos njegovom skoro meteorskom usponu od četvrte lige do Bundeslige i reprezentacije, njegov razvoj je daleko od kraja. Denijev potencijal je ogroman. Njegova ambicija i volja za pobjedom natjerat će ga da nastavi raditi na sebi i u budućnosti. Stoga smo vrlo uvjereni da će se Köln usrećiti s Denijem i sretni smo što se dugoročno obavezao našem klubu", rekao je direktor kluba Christian Keller.