Rijetko viđen show
71

I zvanična stranica Spartaka pisala o "sarajevskom paklu", atmosfera na Koševu dugo će se pamtiti

H. H.
Sarajevo je imao nevjerovatnu podršku navijača (Foto: T. S./Klix.ba)
Sarajevo je imao nevjerovatnu podršku navijača (Foto: T. S./Klix.ba)
Nevjerovatna atmosfera na utakmici između Sarajeva i Spartaka iz Trnave je glavna tema na brojnim tifo stranicama, a o spektakularnom ugođaju najbolje svjedoči i opis na zvaničnoj stranici slovačkog kluba.
Slovaci su još uoči utakmice nagovijestili paklenu atmosferu na Koševu, ali ono što su vidjeli sinoć, vjerovatno nisu nikada prije.

Posebno impresivan je bio performans Hordi zla sa trubom u drugom poluvremenu, kada su im se pridružili navijači sa istočne i zapadne tribine, te u jednom glasu pružali podršku svom timu.

Trener Sarajeva Zoran Zekić je kazao da nikada u životu nije doživio takvu atmosferu, a i Spartak na svojoj zvaničnoj stranici navodi:

"Domaći navijači zvani Horde zla priredili su pravu balkansku atmosferu. Sarajevski pakao, pojačan tradicionalnom muzikom, bilo je vjetar u leđa domaćem timu. Naelektrisana atmosfera na stadionu nastavljena je i u drugom poluvremenu, kojom su domaći navijači tjerali' svoj tim naprijed", navodi se između ostalog na zvaničnom sajtu.

Podsjetimo, utakmicu između Sarajeva i Spartaka na stadionu Koševo pratilo je čak 26.756 gledalaca. Bordo tim je dominirao, propustio nekoliko izrazitih prilika, ali ostalo je 0:0, te će u revanšu u srijedu u Trnavi pokušati izboriti prolaz dalje.