Država ispred kluba?
39

Iako je Zvezda zabranila Izraelcu da brani protiv Kosova, on je otišao na okupljanje reprezentacije

E. B.
Omri Glazer (Foto: EPA-EFE)
Omri Glazer (Foto: EPA-EFE)
Iako je Crvena zvezda zabranila svom golmanu Omriju Glazeru da brani protiv Kosova, on je otišao na okupljanje reprezentacije Izraela.

Izrael 12. novembra gostuje u Prištini kod selekcije Kosova u kvalifikacijama za Euro, a Crvena zvezda je zabranila Glazeru da brani na toj utakmici iz svima već jasnih razloga.

Zvezda je čak UEFA-i poslala dopis u kojem navodi kako nije u pitanju odranije utvrđen UEFA-in termin, što je tačno, no utakmica je pomjerena za taj datum zbog rata Izraela i Hamasa.

Također, iz beogradskog kluba su naveli činjenicu da Zvezda dan ranije, 11. novembra, igra susret protiv Železničara iz Pančeva u okviru Superlige Srbije.

No Glazer je na kraju ipak otputovao u domovinu gdje se priključio pripremama selekcije Izraela koje u razmaku od samo devet dana očekuju četiri utakmice.

Izrael će 12. i 15. novembra igrati utakmice protiv Kosova i Švicarske koje su odgođene zbog rata koji je izbio početkom oktobra, a potom slijede utakmice u zvaničnim UEFA-inim terminima u novembarskom ciklusu protiv Rumunije i Andore 18. i 21. novembra.

Srbijanski mediji pišu kako je moguće da Glazer ipak ne brani u Prištini iz poštovanja prema navijačima Zvezde jer Srbi ne priznaju nezavisnost Kosova. No, vidjet ćemo da li mu je ipak reprezentacija ispred kluba.