"Jabuka ne pada..."
12

Ibrahimović mlađi je stigao! Dva gola Maximiliana na startu karijere u juniorima Milana

D. P.
Maximilian je stariji Zlatanov sin (Foto: AC Milan)
Maximilian je stariji Zlatanov sin (Foto: AC Milan)
Juniori Milana na najbolji način počeli su novu sezonu pobjedom nad Udineseom rezultatom 4:0, a utakmica je važna jer se javnosti predstavio Maximilian Ibrahimović, sin legendarnog nogometaša Zlatana Ibrahimovića.

Jedan Ibrahimović je završio karijeru, a drugi se polako pojavljuje na mapi. Da "jabuka ne pada daleko od stabla", mladi Maximilian Ibrahimović pokazao je u debiju za juniorski tim Milana postigavši dva gola u prvom kolu.

Stariji Zlatanov sin pogodio je za vodstvo Milana u 30. minuti, a onda je u drugom poluvremenu sjajnim pogotkom s vrha šesnaesterca podsjetio na ono što je Zlatan godinama radio u dresu Milana, ali i ostalih evropskih nogometnih velikana.

Osim Ibrahimovićeva dva gola, pogađali su Alessandro Bonomi i Ernesto Perin. Inače, ekipu Milana Primavera ljetos je preuzeo novi trener Federico Guida, nakon što je Ignazio Abate napustio tu funkciju.
Dodajmo i to da je Maximilian Ibrahimović rođen 2006. godine, dok Zlatan ima i drugog, mlađeg sina Vincenta, koji je rođen 2008. godine.