Wwin liga
240

Igman u Bijeljini savladao Radnik i slavio prvu ovosezonsku pobjedu

E. K.
Radnik - Igman (Foto: FK Igman Konjic/Facebook)
Radnik - Igman (Foto: FK Igman Konjic/Facebook)
Nogometaši Igmana su u prvoj utakmici šestog kola Wwin lige pobijedili Radnik u Bijeljini rezultatom 1:0.

Utakmica je bila izjednačena pa je prvo poluvrijeme okončano bez pogodaka, a u nastavku je Igman postigao gol u 69. minuti susreta.

Buturović je pogodio nakon jednog centaršuta, ali je ustanovljeno da je bio u nedozvoljenoj poziciji pa je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

Do kraja su oba sastava pokušala doći do pogotka vrijednog tri boda, a u tome je uspio gostujući sastav i to u 82. minuti susreta.

Nikola Lakić je katastrofalno pogriješio, lopta je došla do Mirsada Ramića koji je uposlio Edisa Buturovića, a ovaj majstorskim udarcem pogodio za pobjedu gostiju u Bijeljini.

Dodajmo da je Radnik u 88. minuti imao izuzetno opasnu situaciju nakon koje je Amir Velić s leđa faulirao Joao Paula i to u kaznenom prostoru, no na njegovu sreću, napadač Bijeljinaca je bio u ofsajdu pa je propala situacija da Radnik dođe do izjednačenja rezultata.

U 93. minuti susreta Bakir Nurković je postigao drugi gol za Igman, ali je on poništen zbog ofsajda pa je susret okončan rezultatom 1:0 u korist sastava iz Konjica.

Igmanu je ovo bila prva pobjeda ove sezone i trenutno su deveti na tabeli sa četiri osvojena boda dok je Radnik ostao šesti sa sedam bodova iz pet odigranih utakmica.

Radnik će u sljedećem kolu gostovati kod Posušja dok će Igman na svom terenu dočekati sastav Slobode.

Rezultat i strijelac:

Radnik - Igman 0:1 (Buturović 82')

Tabela: