Premijer liga BiH
0

Igman u fantastičnoj utakmici savladao Zvijezdu, Hebibović do hat-tricka za 12 minuta

N. K.
Hebibović dominirao u Ugljeviku (Foto: FK Igman Konjic)
Hebibović dominirao u Ugljeviku (Foto: FK Igman Konjic)
Nogometaši Igmana pobijedili su na Gradskom stadionu u Ugljeviku u 2. kolu Premijer lige BiH ekipu Zvijezde 09 rezultatom 4:3 te su tako na sjajan način otvorili sezonu budući da im je duel prvog kola sa Željezničarom odgođen.
Prvi pola sata utakmice pripao je domaćinima koji su u momentima imali potpunu ofanzivu. Ipak, u 30. minuti uslijedio je hladan tuš budući da je Hebibović doveo Igman u vodstvo nakon asistencije Mešića.

Pravo uzbuđenje uslijedilo je u 38. i 39. minuti budući da su tada pala nova dva gola. Prvo je Danonski izjednačio na asistenciju Godswilla, a već narednog minuta sjajno raspoloženi Hebibović ponovo pogađa za novo vodstvo Igmana.

Ali tu nije bio kraj sjajnog nastupa Hebibovića budući da je bivši nogometaš Sarajeva dvije minute prije kraja prvog poluvremena postigao i svoj treći pogodak za 1:3. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Domaći su očekivano preuzeli inicijativu u drugom poluvremenu, ali im to nije davalo rezultata sve do 73. minute kada je Subašić pogodio za 2:3.

Ipak, samo četiri minute kasnije Igman stiže i do četvrtog gola nakon što je pogodio Mešić na asistenciju Đorića. Domaći su potom bacili sve karte u napad, ali su postigli samo treći pogodak preko Tomanovića u sudijskoj nadoknadi pa tako nisu izbjegli poraz.

U narednom kolu Zvijezda 09 gostuje GOŠK-u, dok će Igman dočekati Slogu.

Rezultat i strijelci:

Zvijezda 09 - Igman 3:4 (Danoski 37', Subašić 73', Tomanović 90+4' - Hebibović 30', 38', 42', Mešić 77')

Tabela:

Standings provided by Sofascore