Srceparajući detalj
0

Igra sudbine: Posljednja objava Sola Bambe je bila posvećena čuvenom treneru

N. M.
Sol Bamba, lijevo (Foto: Twitter)
Sol Bamba, lijevo (Foto: Twitter)
Smrt 39-godišnjeg bivšeg nogometaša Leicestera i Leedsa Sola Bambe potresla je nogometni svijet, koji se oprašta od njega nakon što je izgubio borbu s rakom.

Ono što je privuklo pažnju fanova jeste posljednja Bambina objava na društvenim mrežama, a radi se o onoj na Twitteru, posvećenoj Svenu Goranu Erikssonu.

Bamba se prije samo nekoliko dana oprostio od preminulog legendarnog švedskog trenera, a četiri dana poslije i Bamba je izgubio borbu za život.

"Duboko potresen viješću o Svenovoj današnjoj smrti. On nije bio samo izvrsna osoba, već je bio i najbolji trener kojeg sam ikada imao, inspirirajući moje putovanje kao igrača, ali i kao menadžera. Moje iskreno saučešće njegovoj porodici i voljenima. Počivaj u miru Svene", napisao je prije četiri dana Bamba.

Podsjećamo, Bamba je preminuo nakon što mu je pozlilo uoči utakmice njegovog Adanaspora, kojeg je nedavno bio preuzeo kao glavni trener.

Ranije je Bamba bio angažovan u stručnom štabu Cardiffa, kluba iz Championshipa, odnosno drugog ranga nogometa u Engleskoj.