Treba li mu vjerovati?
11

Igrač Uniteda dao bizarno objašnjenje svog poteza s Anfielda kojim je zgrozio navijače

D. P.
Potez koji je privukao mnogo pažnje (Foto: Screenshot)
Potez koji je privukao mnogo pažnje (Foto: Screenshot)
Nogometaš Manchester Uniteda Wout Weghorst objasnio je svoj potez kojim je razočarao navijače slavnog kluba dodirivajući znak "Ovo je Anfield".
United je rezultatom 0:7 pregažen na Anfieldu od najvećeg rivala Liverpoola, a navijače ovog kluba dodatno je razljutio Weghorst jer je dodirivao znak "Ovo je Anfield", što je tradicija za brojne igrače Liverpoola.

Navijači Uniteda, razočarani porazom svog tima, pozvali su čak i na raskid ugovora s Weghorstom.

Nizozemac se večeras oglasio i objasnio na društvenim mrežama ovaj potez. Objašnjenje je prilično bizarno pošto ističe da je želio isprovocirati rivala Virgila van Dijka.

"Iz reprezentacije Nizozemske znam da Virgil uvijek dodiruje taj znak. Jedina namjera koju sam imao jeste spriječiti ga da dirne znak i tako ga isprovocirati", rekao je Weghorst u objavi na društvenim mrežama.

Prava je rijetkost da protivnički igrači dotaknu ovaj kultni znak, bilo kojeg kluba, a kamo li najvećeg rivala Manchester Uniteda i to je ono što je fanovima najviše zasmetalo.

"Kao dijete uvijek sam navijao za Twente, a sada sam ponosan igrač Manchester Uniteda i moja predanost ovom klubu nikada ne može biti upitna", zaključio je Nizozemac.

Inače, za Weghorsta se špekulisalo da je od rođenja navijač Liverpoola, tako da mu navijači Uniteda ovaj potez nisu oprostili.