Gostuju Sarajevu
392

Igrači Celtica će se zadržati u BiH duže nego što žele, Škoti ne znaju ni zašto se meč igra u Zenici

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Sarajeva će dočekati Celtic u četvrtak u okviru play-offa za Evropsku ligu.

Utakmica će se igrati u Zenici jer stadion "Asim Ferhatović Hase" ne ispunjava uslove za odigravanje ove faze takmičenja.

To predstavlja veliki problem za igrače škotskog prvaka. Naime, oni su se namjeravali odmah vratiti kući čarter letom, no ka Škotskoj će moći poletjeti tek u petak.

To je škotskim medijima potvrdio menadžer Celtica Neil Lennon.

"Ne znam zašto je susret pomjeren iz Sarajeva u Zenicu, ali to je izvan naše kontrole. Uglavnom, aerodrom će biti zatvoren i morat ćemo prenoćiti. Sarajevo je slična ekipa prošlogodišnjoj i pripremit ćemo se najbolje što možemo", poručio je Lennon.

Podsjetimo, Celtic je prošle sezone gostovao protiv Sarajeva u prvom pretkolu Lige prvaka na Koševu jer najveći bosanskohercegovački stadion ispunjava uslove za odigravanje te faze takmičenja. Na Koševu je bilo 3:1 za Škote, a na Celtic Parku 2:1 i škotski prvak je prošao dalje s ukupnih 5:2.

Podsjetimo, susret Sarajevo - Celtic se igra u četvrtak na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 20 sati. Pobjednik tog duela će se plasirati u grupnu fazu Evropske lige.