Potpuno šokirani
13

Igrači Chelseaja zatečeni zbog načina na koji su saznali za otkaz trenera, pisali su klubu

D. P.
Potter je u Chelsea stigao u septembru (Foto: Twitter)
Potter je u Chelsea stigao u septembru (Foto: Twitter)
Menadžer Chelseaja Graham Potter sinoć je dobio otkaz, a igrače Chelseaja šokiralo je to što za tu klupsku odluku nisu znali.

Zaprepašteni igrači Chelseaja saznali su za Potterov otkaz tek kad su pročitali zvanično saopćenje u nedjelju navečer na klupskoj stranici.

Potterov razočaravajući niz rezultata, koji je ekipu doveo tek na 11. mjesto tabele u Premier ligi uprkos rekordnoj potrošnji novca preko zime, koštao ga je otkaza. To je ozvaničeno sinoć, a posljednji u nizu mu je poraz od Aston Ville (0:2).

Prema pisanju engleskih medija, nogometaše Chelseaja je zaprepastilo što su za smjenu trenera saznali tek kad je objavljeno na zvaničnoj klupskoj stranici. To se dogodilo oko 20 sati u nedjelju, što nije nešto čime su igrači zadovoljni.

Navodno, zabrinuti igrači Chelseaja odmah su se obratili klupskim predstavnicima u nedjelju navečer kako bi razjasnili situaciju. Vjeruje se da veći dio ekipe nije ništa znao o tome šta se dešava u klubu.

Gotovo svi nogometaši bili su na rekuperaciji i tretmanu u nedjelju te su ostali u šoku nakon što su za smjenu saznali od kuće.

Podsjetimo, Pottera će neko vrijeme na klupi zamijeniti njegov pomoćnik iz Brightona i Chelseaja Bruno Saltor (47). Za to vrijeme, Julian Nagelsmann važi za prvog favorita za klupu Chelseaja.