Ogrnuti zastavama
4k

Igrači Dynama nisu se rukovali s igračima Partizana: Pogledajte način na koji su se ipak pozdravili

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Iako je bilo najavljeno da će nogometaši Dynama iz Kijeva bojkotovati rukovanje sa igračima Partizana pred utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka, do pozdrava igrača oba tima je ipak došlo.
Dinamo Kijev u poljskom Lublinu igra sa beogradskim Partizanom u 2. pretkolu Lige prvaka, a meč je imao burnu uvertiru.

Naime, ukrajinski klub je nezadovoljan jer je Partizan u pripremnom periodu učestvovao na turniru u Rusiji, gdje je odmjerio snage sa CSKA i Dinamom iz Moskve.

Trener Dynama Oleksandr Šovkovskij na jučerašnjoj konferenciji za medije pročitao je saopštenje u kojem je osudio odlazak Partizana u Rusiju, nazivajući ga znakom solidarnosti s okupatorima i najavio je da se igrači ukrajinskog kluba neće rukovati s igračima Partizana.

Ukrajinci su bili ogrnuti zastavama svoje države tokom izlaska na teren, a kapiten domaćeg tima Vitalij Bijailski prilikom zvaničnog pozdrava sudija i kapitena timova kod bacanja novčića, nije pružio ruku kapitenu Partizana Svetozaru Markoviću.

Iako nije bilo rukovanja, igrači Dynama i Partizana su se pozdravili udaranjem pesnice o pesnicu, te je na neki način ispoštovan protokol zbog čega će Ukrajinici vjerovatno izbjeći kaznu UEFA-e.

Inače, Dynamo je ubjedljivo slavio u ovom meču sa čak 6:2.