Pokrenuta kampanja
257

Igrači Sarajeva će protiv Borca nositi trake koje su napravila djeca oboljela od raka

N. K.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo službeno je pokrenuo svoju kampanju "FK Sarajevo For the Cure". Kampanja će započeti sutra kada se Bordo tim sastaje s Borcem iz Banje Luke i trajat će do kraja oktobra.
Za početak kampanje u utakmici protiv Borca, Bordo tim će nositi trake na rukama koje su napravila djeca oboljela od raka, a koja žive i liječe se u "Roditeljskoj kući" u Sarajevu. Početkom ove sedmice igrači kluba s Koševa posjetili su Roditeljsku kuću gdje su se družili s djecom i osmislili trake. Igrači Sarajeva će ih s ponosom nositi kako bi podigli svijest o inicijativi i podržali naše lokalne borce.

Na ovaj način FK Sarajevo želi osvijestiti i pružiti podršku svoj djeci koja se bore s rakom, kao i njihovim porodicama. Širom svijeta septembar je mjesec u kojem se provode aktivnosti za podizanje svijesti o raku kod djece.

Trake koje su nacrtali, zajedno s igračima FK Sarajevo, krasit će dresove kluba na svim utakmicama do kraja oktobra.

"Ponosni smo što će se igrači boriti na nogometnom terenu u bojama i kreacijama naših malih heroja i sigurni smo da će to biti dodatni motiv za cijelu našu ekipu. Ujedno, ovo je i način na koji će djeca biti dio utakmica našeg kluba. Svi oni trebaju i zaslužuju podršku svih nas", poručili su iz kluba s Koševa.

Inače, FK Sarajevo je pozvao sve organizacije i pojedince da iskoriste njihovu inicijativu "FK Sarajevo For The Cure" i doprinesu borbi za zdravije i sretno djetinjstvo djece koja se bore protiv raka.

U sklopu nove kampanje FK Sarajevo podržat će više fondacija kako bi se podigla svijest i solidarnost u borbi protiv raka.