Bliže se izbori
19

Inspekcija "upala" u prostorije Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo

D. P.
Foto: Fudbalski savez Kantona Sarajevo
Foto: Fudbalski savez Kantona Sarajevo
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo danas je ušla u prostorije Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo i provjerila dokumentaciju nakon prijave.

Posljednjih dana mnogo se piše o predstojećim izborima u Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo, a posebno nakon što su se brojni sarajevski klubovi izjasnili da žele organizovati vanrednu sjednicu Skupštine FS KS.

Zahtjev za održavanje vanredne sjednice skupštine FS KS potpisala su 23 delegata od njih ukupno 35, a podršku ovakvoj odluci dat će dva sarajevska velikana - FK Željezničar i FK Sarajevo, što zasigurno cijeloj inicijativi daje dodatnu težinu.

Kako je potvrđeno za portal Klix.ba iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, u prostorije ovog tijela danas je "upala" inspekcija kako bi provjerila rad nakon anonimne prijave.

Iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo rekli su nam ukratko kako su "tri različite inspekcije provjeravale dokumente, te da je sve čisto", kao i da ne bi trebalo biti ništa sporno za nadležne institucije.

Više informacija bit će poznato u narednim danima, a napomenimo i to da bi se ključna izborna Skupština Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo trebala održati između 14. i 16. decembra ove godine.