Serie A
10

Inter savladao Frosinone u gostima, Icardi zbog navijača prepustio penal Perišiću

Piše: K. H.
Ekipa Intera stigla je do važne pobjede u borbi za jednu od pozicija koje vode u Ligu prvaka, a oni su kao gosti bili bolji od Frosinonea rezultatom 3:1.

Inter je odlično otvorio meč i u 19. minuti stigao je u vodstvo. D'Ambrosio je centrirao s desne strane, a na pravom mjestu bio je Nainggolan koji glavom dovodi svoj tim u vodstvo.

Pred kraj prvog poluvremena, Inter postiže drugi pogodak. Sudija Massa pokazao je na bijelu tačku, a siguran realizator bio je Perišić. Zanimljivo, ovaj kazneni udarac nije izveo Mauro Icardi iako je on već godinama prvi izvođač penala u Interu, vjerovatno jer navijači ovog kluba prilikom prethodnog pucanja penala protiv Genove nisu željeli proslaviti pogodak koji je postigao Argentinac.

Frosinone se u 61. minuti vratio u meč golom koji je postigao Cassata, ali do kraja susreta nisu uspjeli stići do poravnanja i jednog boda. Tačku na ovaj susret stavio je Vecino u 93. minuti kada je postavio konačnih 3:1.

Ovom pobjedom Inter je ostao na trećoj poziciji Serije A sa 60 osvojenih bodova, pet više od Milana koji je na četvrtom mjestu.