Ističe mu ugovor
34

Inter traži pojačanja u odbrani, na spisku želja je Jonathan Tah

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Inter se priključio klubovima koji su zainteresovani za njemačkog defanzivca Jonathana Taha te ga žele dovesti potpuno besplatno narednog ljeta, no konkurencija je itekako snažna.

Zadnja linija Intera postaje vremešna, tu su Francesco Acerbi (36), Matteo Darmian (34) i Stefan De Vrij (32) pa čelnici ovog kluba aktivno razmišljaju o pojačanjima.

Visoko na listi željenih pojačanja je Tah, koji trenutno igra za Bayer Leverkusen pod vodstvom trenera Xabija Alonsa. Njegov ugovor ističe na kraju sezone i čini se da ga neće produžiti.

Dvadesetosmogodišnji nogometaš je upisao 264 nastupa u Bundesligi otkako je prije gotovo deset godina stigao u Leverkusen, postigao je 13 golova, a također ima 38 nastupa za reprezentaciju Njemačke.

Atributi ovog defanzivca itekako odgovaraju Interu. On igra desnom nogom, što znači da mjesto Alessandra Bastonija nije ugroženo, visok je i snažan te bi se lako uklopio. Sjajan je u odbrani Leverkusena s tri igrača, tako da bi mu odgovarala formacija 3-5-2 koju preferira trener Intera Simone Inzaghi. Činjenica da na kraju sezone postaje slobodan igrač čini ga još interesantnijim. Inter je u proteklim godinama besplatno doveo sjajne nogometaše kao što su Marcus Thuram, Mehdi Taremi, Piotr Zielinski, Hakan Calhanoglu i Henrikh Mkhitaryan.

Isti ljudi koji su pomogli u realizaciji transfera Benjamina Pavarda rade i na dogovoru s Tahom.

Međutim, Inter ima konkurenciju, a predstavljaju je Bayern i Liverpool.