Serie A
198

Inter u velikom italijanskom derbiju pobijedio očajni Juventus

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera pobijedili su na Giuseppe Meazzi u okviru 18. kola Serije A ekipu Juventusa rezultatom 2:0 pa su se tako vratili trijumfima nakon neuspjeha u posljednje dvije utakmice.

Dobro je krenulo po milansku ekipu budući da su poveli već u 12. minuti. Barella je uputio odličan centaršut, a u šesnaestercu gostiju se najbolje snašao Vidal koji trese mrežu Juventusa dobrim udarcem glavom.

Inter je odlično igrao u prvom poluvremenu i pravo je čudo da nisu postigli još koji pogodak. Posebno se to odnosi na Lukakua koji je imao dvije odlične šanse prije odlaska na odmor.

Slično kao u prvom poluvremenu, Inter na samom otvaranju hvata Juventus na spavanju i udvostručuje prednost. Bastoni je fenomenalno izbacio u napad sjajno raspoloženog Barellu koji se sjurio ka golu Stare dame i neumoljivo pogodio za 2:0.

[TWITTER]1350916681422532611[/TWITTER]

I u drugom poluvremenu Juventus je jalovo napadao, gotovo bez udarca ka golu pa se može reći da su sasvim zasluženo doživjeli poraz u derbiju.

Stanje na tabeli se nije promijenilo nakon večerašnje utakmice. Inter je i dalje drugi s istim brojem bodova kao i lider Milan, koji ima utakmicu manje. S druge strane, Juventus je tek na petoj poziciji.

Rezultat i strijelci:

Inter - Juventus 2:0 (Vidal 12', Barella 52')

Tabela: