Ko je mogao znati
41

Internet je prepun šala na račun novog igrača Liverpoola, za sve je kriva njegova objava na Instagramu

S. G.
Liverpool je prije dva dana ozvaničio transfer Dominika Szoboszlaija iz Red Bull Leipziga u transferu vrijednom 70 miliona eura, a javnost u Engleskoj je već našla razlog da "pecne" Mađara i njegov novi klub.

Za sve je kriva jedna objava mađarskog reprezentativca od 21. maja kada se Szoboszlai pohvalio time što će naredne godine ponovo igrati u Ligi prvaka.

Szoboszlai je u tom momentu još uvijek bio nogometaš Red Bull Leipziga, koji je nakon utakmice tog dana zvanično obezbjedio učešće u elitnom takmičenju, a poznato je da Liverpool naredne sezone tamo nećemo gledati.

Internet je zbog toga doslovno preplavljen šalama na račun sjajnog Dominika Szoboszlaija u kojem navijači tima sa Anfielda vide sjajno pojačanje.

Ekipa Jurgena Kloppa prošle je sezone potpuno podbacila zauzevši (pre)skromno peto mjesto na tabeli Premiershipa zbog čega ćemo je naredne godine ponovo gledati u Ligi Evrope.

Redsi će ovo takmičenje igrati prvi put nakon sezone 2015./2016. kada su došli do velikog finala u kojem su poraženi od Seville, apsolutnog vladara Evropske lige.

Szoboszlai je nastupao i za Leipzigov "bratski" klub iz Austrije, Red Bull Salzburg, a ponikao je u niželigašu Lieferingu.

Iako je relativno mlad, 22-godišnji Szoboszlai je za selekciju svoje zemlje već uspio odigrati 32 službene utakmice na kojima je zabio sedam golova i upisao tri asistencije.