Do kraja prelaznog roka
78

Inzaghi traži još jedno pojačanje za Inter, potreban je igrač u odbrani

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener italijanskog šampiona Intera Simone Inzaghi ovog ljeta želi dovesti još jedno pojačanje.

Iako su Nerazzurri ovog ljeta svoje redove ojačali nogometašima poput Piotra Zielinskog, Mehdija Taremija i Josepa Martineza, tu nije kraj. Inzaghi insistira na dolasku još jednog igrača i to odbrambenog.

"Prelazni rok je otvoren do kraja mjeseca. Imamo rupu u odbrani zbog povrede Buchanana. Razgovaram s čelnicima kluba i imam snažnu podršku direktora. Sastao sam se s novim vlasnicima i veoma su ambiciozni, kao i mi u ekipi. Vidjet ćemo da li možemo dodati nekog u ekipu prije kraja prijelaznog roka", izjavio je Inzaghi.

Potom je komentarisao dosad pristigla pojačanja.

"Zielinski je sjajan tehničar, željeli smo ga i sigurno će nam mnogo pomoći, ako ne u subotu (oporavlja se od povrede), onda od naredne utakmice. Taremi ima međunarodno iskustvo te je postigao mnogo golova u karijeri. Dobro se uklopio. Martinez je sjajan golman s velikom željom da napreduje. On može sarađivati sa Sommerom i zadovoljit će naše zahtjeve", kazao je trener Intera.

Stefan de Vrij se također povrijedio nakon što je u 63. minuti prijateljske utakmice protiv Al-Ittihada ušao u igru zamijenivši Francesca Acerbija.