San postao realnost
1

Ispisana historija NBA lige: LeBron i njegov sin Bronny postali saigrači

H. H.
Bronny i LeBron James (Foto: Los Angles Lakers)
Bronny i LeBron James (Foto: Los Angles Lakers)
Noćas je u Barclays Centeru u Brooklynu održan drugi krug NBA drafta na kojem je ispisana historija, jer su Los Angles Lakersi draftovali Bronnyja Jamesa (19) koji bi tako trebao zaigrati sa slavnim ocem LeBronom (39).

Bronny je izabran kao 55. pick od Lakersa nakon što je propustio priliku da bude izabran u prvom krugu u srijedu, ali sada će zajedno s ocem ući u historiju NBA lige.

Naime, njih dvojica posat će prvi otac i sin koji će zajedno nastupati u NBA ligi za isti tim, čime je ispunjen dugogodišnji LeBronov san.

Kako prenosi ESPN, LeBron je bio "veoma emotivan" u trenutku kada je njegov sin izabran od Lakersa, a porodica James se okupila u New Yorku na večeri gdje su posmatrali drugu rundu NBA drafta.

Također, LeBron se oglasio na Instagramu gdje je objavio fotografiju sa sinom kada je bio dječak uz opis "naslijeđe".

Bronny dolazi u NBA ligu sa Univerziteta Južna Kalifornija gdje je u prosjeku postizao 4,8 poena, 2,8 skokova i 2,1 asistenciju za 19,4 minuta po utakmici.

Iga na poziciji beka-šutera, a u fokus javnosti je stigao prošle godine kada je doživio srčani udar zbog čega je pauzirao pet mjeseci, no na sreću se oporavio i vratio košarci.

S druge strane, LeBron je ušao u posljednju godinu ugovora sa Lakersima i ima rok do subote da se odluči za svoj status naredne sezone, ali izvjesno je da će nakon ovoga ostati u Los Angelesu.