Šteta, baš šteta
206

Italijani tvrde: Kolašinac napustio okupljanje reprezentacije i vratio se u Bergamo

D. P.
Kolašinac je došao s povredom na okupljanje (Foto: Nogometni savez BiH)
Kolašinac je došao s povredom na okupljanje (Foto: Nogometni savez BiH)
Iako se Nogometni savez Bosne i Hercegovine nije oglašavao po tom pitanju, mediji iz Bergama prenose kako se jedan od najiskusnijih Zmajeva Sead Kolašinac vratio u Italiju zbog povrede.

Nogometna reprezentacija BiH se sprema za prvo kolo Lige nacija u elitnoj grupi, a rival je Nizozemska i to u Eindhovenu. Iako nije bilo većih problema s povredama, prvi bi mogao biti odsustvo Seada Kolašinca.

Nogometaš Atalante nekoliko dana ima problema s povredom, a u reprezentaciji BiH su se nadali kako će iskusni bočni nogometaš biti spreman za nastup protiv Nizozemske.

Kolašinac je rovit stigao na pipreme u Nizozemskoj, nadao se da će biti spreman, ali očigledno da je povreda ozbiljnija nego što se mislilo.

Kako prenose brojni lokalni mediji iz Bergama, odlično upućeni u dešavanja u Atalanti, Kolašinac se večeras povukao s priprema reprezentacije i vratio u ovaj italijanski grad kako bi radio po posebnom programu u Atalanti.

Kolašinac će raditi treninge sa svojim klubom, ali odvojeno od ostatka tima, zbog stanja njegove povrede. Calcio News navodi da je Kolašinac dobio odobrenje iz kampa reprezentacije BiH te da su u Zmajevima procijenili da se ne može oporaviti na vrijeme za nastupe među izabranicima Sergeja Barbareza.

Podsjetimo, Kolašinac je istegnuće mišića femorisa desne noge zaradio u duelu Superkupa Evrope protiv Real Madrida 14. augusta. Zbog te povrede nije igrao niti jedan meč nakon toga, a propustio je duele protiv Leccea, Torina i Intera u Seriji A.