Odmara u BiH
401

Ivan Rakitić u društvu supruge Španjolke stigao na svetište u Međugorje

D. P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Proslavljeni hrvatski nogometaš Ivan Rakitić (36) posjetio je Bosnu i Hercegovinu, pošto je s porodicom stigao u Međugorje.

Rakitić je ovoga ljeta prešao u splitski Hajduk. Tako je oduševio niz navijača u Dalmaciji jer je imao priliku odabrati saudijske milione zbog unosnih ponuda koje su mu stigle na adresu, ali je prihvatio zaigrati za Hajduk u nastojanju da mu konačno donese titulu u Hrvatskoj.

Ovaj nekada sjajni reprezentativac Hrvatske, koji je najveći trag ostavio igrajući u španskom nogometu, sada će imati priliku češće posjećivati hercegovačko svetište, pošto mu je Međugorje od novog doma udaljeno stotinjak kilometara vožnje.

Rakitić je na društvenim mrežama objavio niz fotografija iz Međugorja, gdje je stigao u društvu supruge Španjolke Raquel Mauri i kćerki Althee i Adare.

Ivan i Raquel, zanimljivo je, upoznali su se prve noći kada je ovaj proslavljeni nogometaš stigao u Sevillu tokom ljeta 2011. godine. Nakon dvogodišnje veze, par se vjenčao u aprilu 2013. godine, a nakon toga dobili su kćerke Altheu (11) i Adaru (8).

Što se tiče igračke karijere, Rakitić je igrao za Basel, Schalke, Sevillu, Barcelonu i Al-Shabab. S Barcelonom je bio prvak Evrope, a za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 106 utakmica i oprostio se prije četiri godine.