Ljubimac navijača
267

Ivan Tatomirović završio karijeru: Najveće hvala mom jednom i jedinom FK Sarajevo

N. M.
Tatomirović, u sredini (Foto: Klix.ba)
Tatomirović, u sredini (Foto: Klix.ba)
Ljubimac navijača Sarajeva Ivan Tatomirović (35) odlučio je okončati karijeru nakon gotovo 500 odigranih utakmica.

Tatomirović je posljednji angažman imao u srbijanskoj Kolubari, koju je napustio proteklog ljeta, a od tada nije pronašao novi angažman. Sada se oglasio na društvenim mrežama i prijateljima saopćio da je to kraj njegove karijere.

"To je to, prijatelji moji! Nakon gotovo 500 utakmica u profesionalnom nogometu, više od 30 u evropskim kupovima, 4 naslova prvaka, 3 naslova u kupu i 1 naslova u superkupu, došlo je vrijeme za oproštaj od profesionalnog nogometa! Ne kajem se! U svakom klubu u kojem sam igrao stekao sam prijatelje za cijeli život! Nastavit ću dijeliti svoje iskustvo i znanje s mlađim generacijama!", napisao je Tatomirović i zahvalio se svima koji su učestvovali u njegovom putu.

Posebne riječi uputio je Fudbalskom klubu Sarajevo, u kojem je proveo najljepše trenutke u karijeri.

"Hvala svima vama koji ste sudjelovali u mom putu, ali najviše hvala mojoj obitelji! Moja žena, sin, moja sestra, moja majka i moj otac! Bez vas bih bio izgubljen! Hvala mojim klubovima Provaniemiju, Helsinkiju, Mariehamnu, Žalgirisu, Kolubari, Interu iz Zaprešića, a najveće hvala mom jednom i jedinom FK Sarajevo. Bez tebe ne bih bio igrač i osoba kakva sam danas! Tatko, odjava", dodao je Tatomirović u objavi na Instagramu.

Tatomirović je bordo dres nosio od 2012. do 2018. godine, a na ukupno 138 utakmica postigao je 5 golova i upisao 5 asistencija. Sa Sarajevom je bio šampion Bosne i Hercegovine 2015. godine, a sezonu ranije je s Bordo klubom osvojio kup naše zemlje. Tri puta je bio prvak Litvanije sa Žalgirisom.