Hvalio Livnjaka
146

Ivković oduševljen majstorijom Sučića: To je bosanski talenat koji ima vic u igri

N. M.
Foto: Screenshot/HRT
Foto: Screenshot/HRT
Nogometaši zagrebačkog Dinama sinoć su u 2. kolu Lige prvaka remizirali 2:2 sa ekipom Monaca, a poslije utakmice se dosta priča o fenomenalnom potezu Petra Sučića i njegovom golu.

Sučić je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena bio strijelac gola za vodstvo Dinama od 1:0, a tada je divnim lažnjakom prevario svog čuvara i potom laganim udarcem prebacio golmana i poslao loptu u mrežu.

Riječi hvale za Sučića, inače bivšeg mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine, a danas reprezentativca Hrvatske, imao je i Tomislav Ivković, legendarni golman koji danas radi kao analitičar za HRT.

"Sučić je onaj bosanski talenat koji zna nogomet i ima vic u igri. Svi mu se možemo samo nakloniti nakon onakvog gola", rekao je Ivković u emisiji HRT-a poslije utakmice.

"Mišić je bio jedan od najboljih igrača uz Baturinu. Šteta što Petković nije imao malo bolji dan, ali na njemu se vidi da ima nekih fizičkih problema od 75. minute i to nije bio onaj Petković kojeg svi znamo. Ma, zaista su svi odigrali vrhunski. Moram apostrofirati Ademija, koji je odigrao jednu od najboljih utakmica unazad nekoliko godina", dodao je Ivković.

Sučić je rođen u Livnu 2003. godine i ponikao je u Iskri iz Bugojna, odakle kao kadet prelazi u omladinsku školu Zrinjskog, gdje je stekao igračku afirmaciju.

Ranije je u Zrinjskom igrao kao posuđen igrač Dinama i bio jedan od najboljih igrača bosanskohercegovačkog šampionata, a od ljeta 2023. stalni je član Modrih.

Ove godine je upisao dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske, nakon što ga je Zlatko Dalić uvrstio na spisak Vatrenih. Prethodno je upisao 8 nastupa za mladu reprezentaciju (U-21) Bosne i Hercegovine, a 16 za onu juniorsku (U-19).