Susret u subotu
45

Iz FK Sarajevo poslali jasnu poruku pred derbi sa Zrinjskim: Spremni smo i želimo to pokazati na djelu

K. H.
Daniel Avramovski i Simon Rožman (Foto: T. S./Klix.ba)
Daniel Avramovski i Simon Rožman (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener FK Sarajevo Simon Rožman i nogometaš Daniel Avramovski najavili su derbi 7. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog, a kako su istakli iz Bordo tabora, poštuju Plemiće, ali imaju svoju računicu i pred domaćim navijačima žele ostvariti što je moguće bolji rezultat.

Rožman je prvobitno potvrdio da ima sve igrače na raspolaganju i da je ovo pravi test za njegov tim, ali da s druge strane očekuje i priželjkuje da Zrinjski igra na svom nivou, što bi u suštini dalo pokazatelj Sarajevu u kakvom stanju ekipa.

"Iza nas je 14 zanimljivih dana, imali smo dosta problema s virozom, praktično cijeli tim i stručni štab su imali puno 'sprinteva' prema WC-u, tako da smo imali dosta problema. Ipak, ova sedmica je jedna od boljih od kada sam ja tu, tim funkcioniše kako smo mi zamislili i kako želimo, jučer smo nadopunili cijeli tim s povratkom dva mlada reprezentativca. Mislim da nas čeka jedna uzbudljiva koju jedva čekamo, mislim da imamo puno toga pokazati, a želim čestitati i Zrinjskom na plasmanu u grupnu fazu, to je i naša želja naredne godine. Koliko god da oni djeluju ranjivi, ja ih očekujem na Koševu u najboljem izdanju, čak to i želim jer bih volio vidjeti naš tim u tom testu, da vidim gdje smo u datom momentu. Očekujem jedan pravi derbi, kvalitetnu utakmicu, znamo kako će se postaviti jer imaju kostur ekipe", rekao je Rožman.

Dalje je rekao kako je atmosfera u klubu zaista dobra i da sve to daje dodatni vjetar u leđa igračima.

"Imaju dubinu preko bočnih pozicija, dobar centaršut... Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, ali vjerujem da možemo pružiti jednu dobru partiju. Igrači su zdravi, svi su fokusirani, a mi idemo stepenicu po stepenicu. Što se tiče našeg kluba, mislim da se osjeća pozitivna energija, imamo dobru podršku sa svih strana i sve se to na kraju prebaci i na igrače. Nadam se da će nas navijači podržati", kazao je Rožman na pa nastavio:

Trener FK Sarajevo Simon Rožman (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener FK Sarajevo Simon Rožman (Foto: T. S./Klix.ba)

"Pred našim navijačima se ne bojimo nikoga i želimo se pokazati u najboljem izdanju. Vjerujem jako u svoje igrače, njihov kvalitet i zajedništvo, a ono što radimo na treningu želim da prenesu i na teren. Onda će navijači moći da vide dobre stvari. Svi su zdravi, svi su u kombinaciji, rade jako dobro i zaista svi uživamo na treningu. Želimo da se igrači malo opuste, zaslužuju to nakon ovih mjesec dana u kojima smo od njih tražili puno toga."

Dodaje kako i najboljim trenerima svijeta trebaju tri prijelazna roka da bi došli do onog što žele.

"I najbolji treneri svijeta kažu da im trebaju tri prijelazna roka da bi došli do onoga što žele. Mogu pohvaliti igrače da su sve maksimalno prihvatili od prvog dana, a to su red, rad i disciplina", rekao je trener Bordo tima.

Medijima se obratio i ofanzivac Sarajeva Daniel Avramovski.

"Zrinjski je kvalitetan i pokazao je to. Mi smo podigli fizičku spremu i radili smo puno na tome da uklonimo greške koje smo ranije pravili. To želimo pokazati na djelu, a ja pozivam navijače da u što većem broju dođu na utakmicu", rekao je Avramovski.

Ofanzivac FK Sarajevo Daniel Avramovski (Foto: T. S./Klix.ba)
Ofanzivac FK Sarajevo Daniel Avramovski (Foto: T. S./Klix.ba)

Utakmica između Sarajeva i Zrinjskog na programu je u subotu od 20:45, a igra se na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase".