Dojučerašnji kapiten
96

Iz kopački u fotelju: Velež legendu kluba imenovao za novog direktora

H. H.
Admir Rahimić i Denis Zvonić (Foto: FK Velež)
Admir Rahimić i Denis Zvonić (Foto: FK Velež)
Fudbalski klub Velež Mostar imenovao je Denisa Zvonića za novog direktora kluba. Dojučerašnji kapiten Rođenih prihvatio je ponudu Upravnog odbora FK Velež da po okončanju svoje karijere ostane dijelom veležove crvene porodice, te preuzme novu ulogu – direktora kluba i tako ostane vjeran svom matičnom klubu.

U prisustvu zamjenika predsjednika Upravnog odbora FK Velež Admira Rahimića danas je u Press Roomu stadiona Rođeni potpisan ugovor kojim se Denis Zvonić imenuje za novog direktora FK Velež.

Denis Zvonić rođen je 8. februara 1992. godine u Mostaru. Prošao je sve omladinske selekcije mostarskog kluba da bi svoj debi upisao u sezoni 2010/2011. Osim kratkog perioda provedenog u Zvijezdi iz Gradačca, za koju je odigrao 15 mečeva cijelu svoju igračku karijeru posvetio je svom najdražem crvenom dresu.

Svoje minute zabilježio je i u dresu mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, a bilo je to 2013. godine kada je naša mlada selekcija igrala protiv odgovarajuće selekcije Crne Gore.

U svojoj karijeri odigrao je 329 meča u dresu Rođenih te se 34 puta upisao u listu strijelaca.

Sada već bivši kapiten Rođenih dva puta je tokom svoje karijere podizao pehar. U sezoni 2018/19 FK Velež je bio prvoplasirani tim Prve lige FBIH, dok je u sezoni 2021/22 podigao pehar pobjednika Kupa BiH.

"Mislim da je san svih nas u klubu ispunjen. Denis je za naš klub odigrao preko 300 utakmica i najmanje što smo mogli da učinimo, a da naš Zvonić ostane sa nama jeste da mu pružimo priliku na nekoj drugoj funkciji. Našem Zvoniću želimo mnogo sreće i uspjeha u radu i da, ako Bog da, sa našim Veležom budemo prvaci", kazao je zamjenik predsjednika Upravnog odbora FK Velež gospodin Rahimić.

"Odluka sigurno nije bila laka, ali svidjela mi se vizija i način razmišljanja čelnih ljudi kluba i u razgovoru sa njima, vrlo brzo smo našli zajednički jezik. Ono na čemu ćemo odmah raditi zajedničkim snagama, je dovođenje novog trenera kako bi upravo novi trener vidio s kakvim igračkim kadrom raspolaže i šta nam je dalje raditi", poručio je novi direktor Veleža.