"Život je Bosna"
55

Iz Rusije s ljubavlju: Pjanić predstavio nove personalizovane kopačke sa zastavom BiH

H. H.
Pjanić uvijek s ponosom ističe svoju ljubav prema domovini (Foto: Instagram)
Pjanić uvijek s ponosom ističe svoju ljubav prema domovini (Foto: Instagram)
Bosanskohercegovački nogometaš Miralem Pjanić predstavio je na Instagramu svoje nove personalizovane kopačke na kojima naslikana zastava BiH.

Iako se prije nekoliko mjeseci oprostio od reprezentacije BiH, Pjanić uvijek s ponosom ističe svoju ljubav prema domovini, pa i u dalekoj Rusiji gdje je nedavno prešao u redove moskovskog CSKA.

Pjanić je u pozadini objavio i pjesmu "Život je Bosna" koju izvode Halid Bešlić i Alka Vuica, a naš nogometaš je već niz godina jedan od glavnih reklamnih modela Adidasovih kopački "Predator".

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Pjanić je karijeru započeo u francuskom Metzu, a kasnije nosio dresove velikana poput Lyona, Rome, Juventusa, Barcelone i Besiktasa. Za vrijeme igranja u Juventusu važio je i za jednog od najboljih vezista Evrope, što mu je 2020. godine donijelo veliki transfer u Barcelonu od 60 miliona eura.

Ipak, odlazak u Kataloniju značio je i veliki pad u njegovoj karijeri, pošto se na Nou Campu našao u nemilosti trenera Ronalda Koemana.

Za reprezentaciju BiH je Pjanić odigrao 115 utakmica i postigao 17 golova uz 29 asistencija, a od dresa Zmajeva se oprostio u maju ove godine.