Zapamtit će ovo
0

Iz Španije stigle provokacije za Mbappea, osveta bi mogla biti žestoka

D. P.
Navas je dovoljno dobro čuvao Mbappea (Foto: EPA-EFE)
Navas je dovoljno dobro čuvao Mbappea (Foto: EPA-EFE)
Španski prvoligaš Sevilla narugao se Kylianu Mbappeu nakon što je reprezentacija Španije eliminisala Francusku u polufinalu Evropskog prvenstva rezultatom 2:1.

Španci su se najviše pribojavali kako će se veteran Jesus Navas (38) snaći u čuvanju Kyliana Mbappea tokom utakmice, jer je ostao jedina opcija nakon suspenzije Danija Carvajala, ali je ovaj iskusni defanzivac Seville na odličan način odradio posao.

Mbappe je uspio asistirati za vodeći gol i napraviti još nekoliko odličnih prodora, ali koji nisu rezultirali pogotkom za Francuze, što znači da je iskusni Navas ipak odradio svoj posao.

A u njegovom klubu Sevilli odlučili su to proslaviti na interesantan način i narugati se najvećoj francuskoj zvijezdi zbog toga.

Objavili su fotografiju Navasa i Mbappea uz koju su napisali: "Jesus Navas sa svojim fanom".

Na taj način Sevilla je upriličila dobrodošlicu Mbappeu u Španiji jer će sjajni Francuz od naredne sezone igrati za Real Madrid gdje je prešao ovog ljeta.

Mbappe to sigurno neće zaboraviti, a ukoliko uzmemo u obzir kako ovaj krilni ofanzivac "zlostavlja" sve svoje ligaške rivale kada je u formi, osveta bi mogla biti veoma žestoka.