Nogomet
8

Izet Hajrović zbog teške povrede van terena do kraja sezone

Klix.ba
Izet Hajrović (Foto: EPA)
Izet Hajrović (Foto: EPA)
Nakon što se povrijedio u subotnjem bundesligaškom meču protiv Ingolstadta, koji je Werder Bremen riješio u svoju korist rezultatom 2:1, bh. Izet Hajrović je dobio loše vijesti. Za njega je ova sezona najvjerovatnije završena, piše Kicker.

Hajrović se povrijedio u 87. minuti nedugo nakon što je zamijenio Maxa Krusea. Nažalost, radi se o teškoj povredi koljena, zbog koje je s terena iznesen na nosilima. Nakon obavljenih pregleda i magnetne rezonanse, ustanovljeno je da se radi o povredi koja će Hajrovića odvojiti od terena do kraja sezone.

"Nažalost, naši strahovi su potvrđeni. Očekujemo da će Hajrović propustiti ostatak sezone. Ovo je veoma loša vijest za nas, posebno jer su se pojedini igrači vratili na teren nakon duge pauze. U prvi mah je bilo jasno da je povreda teška, a magnetna rezonansa je to potvrdila. Izetu želimo brz oporavak, bit ćemo zuz njega", izjavio je pomoćni trener Bremena Frank Baumann.

Hajroviću je ova povreda teško pala.

"Za mene je ovo veoma loša vijest, posebno jer sam radio naporno i bio u dobroj formi", kazao je Hajrović.

Trener Bremena Alexander Nouri je mnogo izgubio.

"Nažalost, ostali smo bez važne alternative na sredini terena. Hajrović je u posljednje vrijeme podizao nivo naše igre i veoma je pozitivno djelovao na tim", istakao je Nouri.