Dočekao svoje minute
75

Iznenađujuća objava smijenjenog selektora na čije je mjesto došao Marinović u mladoj selekciji BiH

D. P.
Igor Janković je smijenjen usred kvalifikacija (Foto: T. S./Klix.ba)
Igor Janković je smijenjen usred kvalifikacija (Foto: T. S./Klix.ba)
Bivši selektor mlade nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Igor Janković oglasio se nakon novog poraza ove selekcije, pošto je danas bolji bio Kipar na Grbavici rezultatom 3:1.
Mlada reprezentacija BiH zaključila je najsramotnije kvalifikacije u svojoj historiji. Osvojili smo samo tri boda i upisali sedam poraza u osam utakmica, te završili na posljednjem mjestu.

Posljednji poraz selekciji, koju predvodi Vinko Marinović, nanijela je ekipa Kipra koja je tako sa posljednjeg skočila na četvrto mjesto i preko nas izborila sasvim solidan rezultat za svoje mogućnosti.

Nakon poraza, oglasio se bivši selektor Igor Janković i objavom privukao mnogo pažnje. Janković se fotografijom na Instagramu prisjetio kako je to izgledalo u prvoj utakmici protiv Kipra u kvalifikacijama.

Tada je upravo on vodio selekciju, a mlada reprezentacija BiH je ostvarila trijumf rezultatom 2:1 na gostovanju. U međuvremenu je smijenjen, a sada je selekcija doživjela težak poraz na svom terenu, pa je Janković očigledno dočekao svoj "trenutak slave".

Podsjetimo, Janković je smijenjen sredinom kvalifikacija, odnosno tokom jula ove godine. Komitet za hitnost Nogometnog saveza BiH imenovao je Vinka Marinovića za selektora 17. jula na sjednici, a on je reprezentaciju vodio u posljednja tri meča upisavši isto toliko poraza.