Trener Dinama
37

Jakirović utučen nakon debakla na Kosovu: Bruka, najteži poraz u mojoj karijeri

D. P.
Jakiroviću je teško pao poraz (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)
Jakiroviću je teško pao poraz (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)
Bosanskohercegovački stručnjak na klupi zagrebačkog Dinama Sergej Jakirović bio je ogorčen nakon poraza svog tima na Kosovu od Ballkanija (2:0) u drugom kolu Konferencijske lige.
Prvak Kosova senzacionalno je savladao prvaka Hrvatske u duelu u kojem su gosti bili potpuni favoriti. Međutim, Dinamo ništa nije prikazao i Ballkani je s po jednim golom u oba poluvremena upisao vjerovatno najveći trijumf u svojoj historiji.

S druge strane, trener Dinama Sergej Jakirović ističe da mu je to najteži poraz u karijeri. Nekadašnji reprezentativac BiH i jedan od tvoraca sjajne priče Zrinjskog nakon poraza bio je vidno utučen.

"Zasluženo smo izgubili, izvinjavam se cijeloj Hrvatskoj i navijačima. Ja preuzimam odgovornost, bili su puno bolji od nas. Ovo mi je najteži poraz u karijeri. Bruka, to treba priznati. Vidjet ćemo šta nosi sutrašnji dan", rekao je vidno utučeni Jakirović.

Bivši trener Zrinjskog i Rijeke poručio je i da se brojni igrači trebaju zamisliti nakon ovog meča te im je zamjerio na borbenosti.

Sličnog stava bio je i nogometaš Tibor Halilović koji je poručio da ovakav rezultat iz Prištine mnogo boli te da je potrebno brzo se "restartovati" i vratiti na pobjedničke staze.