Pojačanje iz Maribora
780

Jasmin Mešanović novi nogometaš FK Sarajevo

K. H.
Emir Hadžić, Jasmin Mešanović i Admir Husarić s dresom FK Sarajevo
Emir Hadžić, Jasmin Mešanović i Admir Husarić s dresom FK Sarajevo
Bh. napadač Jasmin Mešanović postao je novi nogometaš FK Sarajevo, a ranije najavljenu informaciju potvrdila je i fotografija s dresom aktuelnog prvaka BiH.
Sastanak na kojem se razgovaralo o dolasku Mešanovića u Sarajevo održan je danas i nakon što su se dogovorili svi detalji, ovaj napadač postao je novi igrač Bordo kluba.

Pojačanje koje dolazi iz slovenskog Maribora će svakako biti od velikog značaja za lidera prvenstva pred nastavak sezone, a on bi trebao nositi dres s brojem 10. Priliku za debi imat će protiv Željezničara 1. marta u prvom meču proljetnog dijela Premijer lige BiH.

Što se tiče Mešanovića, karijeru je počeo u ekipi Slobode iz koje je 2012. godine prešao u Čelik da bi nakon toga 2014. godine prešao u Osijek. Tu se zadržao jednu sezonu, nakon čega se vratio u Zrinjski da bi 2017. godine pojačao Maribor.

Mešanović je u dresu Maribora odigrao ukupno 134 utakmice, a postigao je 26 pogodaka uz upisanih 17 asistencija. U ovoj sezoni Mešanović je odigrao ukupno 18 mečeva za Maribor, a postigao je tri pogotka uz dvije asistencije.

U Premijer ligi BiH najveći je trag ostavio noseći dres mostarskog Zrinjskog za koji je odigrao 64 utakmice i pri tom postigao 23 pogotka.