Posebna utakmica
12

Jedan od najboljih igrača Španije najavio okršaj s Hrvatskom: Igram protiv svoje druge domovine

H. H.
Olmo je već imao priliku nekoliko puta igrati protiv Vatrenih (Foto: EPA-EFE)
Olmo je već imao priliku nekoliko puta igrati protiv Vatrenih (Foto: EPA-EFE)
Španski nogometaš Dani Olmo najavio je na konferenciji za medije utakmicu protiv Hrvatske na Euru u subotu, istakavši da će igrati protiv svoje druge domovine.

Nogometaš Leipziga je niz godina bio glavna zvijezda Dinama prije nego se otisnuo u Njemačku, a sada je jedna od najvećih uzdanica Crvene furije.

"To mi je jako posebna utakmica. Odrastao sam u Hrvatskoj, to mi je druga domovina. Njenu reprezentaciju predvodi Luka Modrić, moj idol. Njegova najveća vrlina je što je i s toliko godina i trofeja i dalje tako kompetitivan. Vezni red Hrvatske najvažniji je za igru te reprezentacije, ali oni su u cjelini kompletna ekipa koja nas tjera da budemo fokusirani", kazao je.

Fantastični ofanzivac započeo je karijeru u omladinskim kategorijama Barcelone, a onda je kao 16-godišnjak stigao u Dinamo.

U zagrebačkom se klubu zadržao do 2020. godine, kada ga je Leipzig kupio za 29 miliona eura.

Dinamo sada uz taj iznos čeka 20 posto zarade koju njemački klub bude imao prilikom Olmovog idućeg transfera. Olmov ugovor s Leipzigom vrijedi do ljeta 2027. godine te ima otkupnu klauzulu od 60 miliona eura.

Utakmica između Hrvatske i Španije na programu je u subotu s početkom u 18 sati.