Dio kampanje
238

Jeste li primijetili neobične dresove Sarajeva? Iza svega se krije divna humanitarna priča

D. P.
Sarajevo je organizovalo humanitarnu kampanju (Foto: T. S./Klix.ba)
Sarajevo je organizovalo humanitarnu kampanju (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva u večerašnjem duelu protiv Veleža nosili su neobične dresove, tačnije njihov zadnji dio, a sve kao dio humanitarne kampanje "FK Sarajevo For the Cure".
Sarajevo u mjesecu oktobru s ponosom provodi kampanju u saradnju s udruženjem "Think pink". Kampanja, prije svega, ima za cilj podizanje svijesti o borbi protiv raka, prevenciji i ranom otkrivanju ove bolesti, ali je i humanitarnog karaktera.

Bordo klub prodaje majice i dresove, a dio prihoda će biti uplaćen na račun udruženja. Također, putem zvanične stranice FK Sarajevo omogućena je direktna donacija udruženju.

Ono što je privuklo pažnju mnogih gledatelja večerašnjeg derbija protiv Veleža, jeste da nogometaši Sarajeva nisu nosili obične dresove, već posebno dizajnirane s pozadinske strane.

Natpisi i brojevi igrača su u intenzivnoj rozoj boji, a umjesto imena nogometaša, ispisane su riječi "Fighter, Survivor i Honor". Također, na dresovima se nalazi i logo službene kampanje.

Kampanja traje tokom mjeseca oktobra i Bordo klub će i u nastavku utakmica u ovom mjesecu umjesto imena ili prezimena nogometaša, nositi ove tri riječi na leđima.