Copa America
65

Jeste li vidjeli kako je Argentina prošla dalje? Sudiji trebalo pet minuta da prizna gol

D. P.
Situacija koja je priznata na kraju (Foto: Screenshot)
Situacija koja je priznata na kraju (Foto: Screenshot)
Nogometaši Argentine slavili su u noći iza nas protiv Čilea rezultatom 1:0, a utakmica je odlučena pravom dramom koja se dogodila u posljednjim trenucima.

Argentina se dugo mučila sa Čileom. Gaučosima je bilo potrebno da pobijede i osiguraju prolaz dalje već nakon dva kola, a do trijumfa su stigli nakon neviđene drame u samoj završnici.

Igrao se 88. minut kada je, nakon kornera i gužve u šesnaestercu Čilea, Lautaro Martinez bio najpribraniji i rezantnim udarcem smjestio loptu u mrežu Čileanaca. No, uslijedila je agonija sudijske ekipe koja nikako nije mogla procijeniti da li je gol bio regularan.

Uslijedila je petominutna VAR agonija u kojoj je cijela sudijska ekipa zajedničkim snagama pokušala procijeniti da li je pogotku prethodio ofsajd jednog napadača Argentine koji je stajao u liniji sa čuvarom i golmanom Čilea.

Gol pogledajte ovdje.

Pet minuta je sudijska ekipa gledala ovu čudnu situaciju i na kraju odlučila priznati gol koji je odveo Argentinu u nokaut-fazu Copa Americe koja se igra u Sjedinjenim Američkim Državama i okuplja ekipe iz Južne, Centralne i Sjeverne Amerike.