Jednosmjerna utakmica
29

Jeste li vidjeli ludu situaciju iz Milana? Gosti slavili gol, poništen je i dobili su crveni

D. P.
Crveni je potpuno opravdano dosuđen (Foto: Screenshot)
Crveni je potpuno opravdano dosuđen (Foto: Screenshot)
Nogometaši Milana sinoć su potpuno deklasirali ekipu Venezije u četvrtom kolu Serije A, ali je najzanimljiviji detalj viđen u finišu kada je već sve bilo riješeno.

Milan se nakon lošeg starta sezone sinoć raspucao i pokazao svu nemoć Venezije u društvu najboljih. Već nakon 29 minuta igre bilo je 4:0 za Milan, a onda su domaćini stali i "dodavali" se preostalih sat vremena igre.

Pogađali su Theo Hernandez, Youssuf Fofana, Christian Pulišić i Tammy Abraham za ubjedljiv trijumf Rossonera nakon nepunih pola sata igre. Efikasnost domaćeg tima na samom startu učinila je utakmicu potpuno neinteresantnom u nastavku.

Međutim, vidjeli smo jednu vrlo neobičnu scenu u 72. minuti. Igrači Venezije su postigli utješni pogodak preko Francesca Zampana, odnosno makar su mislili da su postigli.

Zampano je svoj prvijenac postigao nakon jedne kontre, a igrači Venezije su ga proslavili. No, ne samo da gol nije priznat, nego je VAR u istoj toj situaciji ostavio goste s igračem manje.

Gol je nakon VAR provjere poništen zbog faula kojeg je na sredini terena napravio Hans Nicolussi. Za taj start dobio je drugi žuti karton, što znači da su gosti umjesto gola ostali s igračem manje.

Neobičnu situaciju pogledajte ovdje.

Naravno, sudija Di Marco je donio potpuno ispravnu odluku jer je Nicolussi startao otvorenim đonom na nogu Rubena Loftus-Cheeka i mogao ga povrijediti, a već je imao žuti karton, tako da nije bilo nikakve dileme.

Nakon ove pobjede Milan se probio na osmo mjesto tabele sa pet osvojenih bodova, tri manje u odnosu na trenutnog lidera Juventus, dok je Venezia zakucana za dno sa samo jednim osvojenim bodom.