"Novo lice" Norvežanina
21

Jeste li vidjeli nesportsku stranu Haalanda u derbiju? Rival mu nije zamjerio sramotan potez

D. P.
Haaland i Gabriel vodili su pravi rat na terenu (Foto: EPA-EFE)
Haaland i Gabriel vodili su pravi rat na terenu (Foto: EPA-EFE)
Kako nas iz utakmice u utakmicu oduševljava golovima i nevjerovatnim nastupima, Erling Haaland nas je jednako razočarao potezom nakon gola za poravnanje Manchester Cityja u derbiju protiv Arsenala (2:2).

City je dugo pokušavao poravnati rezultat s igračem više protiv Arsenala, a to je učinio preko Johna Stonesa u 98. minuti utakmice. U gužvi nakon gola, a kada se krenulo prema centru, Haaland je uzeo loptu u ruke i s leđa u glavu pogodio Arsenalovog stopera Gabriela Magalhaesa.

Ovaj sramotan i nesportski potez nije se vidio odmah tokom TV prijenosa, ali se ubrzo raširio društvenim mrežama, pa su fanovi s pravom pozvali na suspenziju za nezaustavljivog norveškog napadača.

No, uslijedio je gospodski odgovor Gabriela. Umjesto najave bilo kakve osvete i zategnutih odnosa, brazilski stoper je u maniru pravog sportiste otkrio da nije ništa zamjerio Haalandu, već pripisao to "uzavreloj krvi" tokom utakmice.

"To je bila bitka, pravi rat i provokacije su normalne u nogometu. Želim to zaboraviti, gotovo je i jedva čekamo revanš našoj kući", rekao je Gabriel u izjavi za španski Telemundo Desportes.

Strijelac jednog od golova za Arsenal u toj utakmici dodao je i kako je bilo teško igrati s igračem manje cijelo poluvrijeme protiv ekipe kao što je City.

"Emocije su nam pomiješane zbog svega što se dogodilo, ali igrali smo u vrlo komplikovanim uslovima. Igrati protiv Cityja je samo po sebi komplikovano, a igrati 55 minuta s igračem manje je vrlo težak zadatak. Jako sam ponosan na saigrače", dodao je Gabriel.

Nakon remija rezultatom 2:2, Manchester City je ostao na čelu tabele s bodom više od Liverpoola i Aston Ville, dok je Arsenal četvrti s dva boda manje od lidera.