Nedostižan im je
53

Još jedna bolna odbijenica za Barcelonu: Najbolji igrač Milana ne želi ni da čuje za transfer

D. P.
Ništa od prelaska Leaa na Camp Nou (Foto: EPA-EFE)
Ništa od prelaska Leaa na Camp Nou (Foto: EPA-EFE)
Kako prenose najugledniji italijanski novinari, Milan ne želi ni da čuje te je odbio prvu ponudu Barcelone za svoju najveću zvijezdu Rafaela Leaa.

Tokom cijelog prijelaznog roka Leao je tražena "roba". Pominjao se kao nasljednik Kyliana Mbappea u Paris Saint Germainu, ali je otkupna klauzula od 175 miliona eura bila problem. Ona je sada istekla, a na vrata San Sira s ponudom je pokucala Barcelona.

Katalonski velikan pokušao je dovesti Rafaela Leaa umjesto transfera Nica Williamsa, koji je propao, no ni u Milanu nisu naišli na pozitivan odgovor. Naprotiv, ponuda od 60 miliona eura samo je nasmijale čelnike kluba koji cijene svog najboljeg igrača.

Kako prenose ugledni novinari Nicolo Schira i Gianluca di Marzio, Milan ne želi ni da čuje za ponudu od 60 miliona eura, a tek bi razmislili kada bi ponuda išla preko 100 miliona eura. Naravno, to je novac kojeg Barcelona u jeku velike krize nema.

S druge strane, ni sam Leao ne želi napustiti San Siro i sretan je u Milanu. Kako je više puta ponovio, Portugalac nema namjeru mijenjati klub, osim ukoliko bi njegova prodaja pomogla finansijski Rossonere.

Mundo Deportivo navodi kako Barcelona neće odustati na ovoj ponudi, već će je poboljšati malo kroz finansije, a malo i kroz nogometaše koji su označeni kao višak u klubu i mogli bi biti dijelom cijelog posla.