Donio prvaku BiH bod
0

Junak Borca stigao do velikog jubileja pa gol posvetio kćerki: Prvi put me gledala

N. M.
Despotović u tunelu Gradskog stadiona u Banjoj Luci (Foto: FK Borac)
Despotović u tunelu Gradskog stadiona u Banjoj Luci (Foto: FK Borac)
Nogometaši banjalučkog Borca sinoć su na domaćem terenu remizirali s Panathinaikosom u meču prvog kola Konferencijske lige, a rezultat je bio 1:1.
Strijelac jedinog gola za Borac bio je Đorđe Despotović, kojem je to bio jubilarni 100. pogodak u karijeri, a posvetio ga je svojoj kćerki, koja je prvi put bila na očevoj utakmici u Banjoj Luci.

"Večer puna emocija i za grad Banju Luku i nogometni klub, a lično i za mene. Ovo mi je stoti gol u karijeri, a i prvi put mi je tu bila kćerka danas. Njoj sam posvetio gol, navijači su nas bodrili cijelu utakmicu i mnogo mi je drago zbog historijskog boda. Narod je počeo da vjeruje u nas, igrači su dobili samopouzdanje i vidjelo se da može da se igra i protiv njih. Puno su plaćeniji od nas, ali srce na terenu ne može niko da ospori", istakao je Despotović.

O utakmici je na konferenciji za medije govorio i Mladen Žižović, trener Borca koji je kazao da je njegov tim zaslužio bod.

"Apsolutno smo zaslužili ovo večeras zbog svega što smo prošli proteklog ljeta. Večeras nam se vratilo zbog onog ispadanja na penale protiv Ferencvaroša. Želim da nastavimo vjerovati u naše snove i da skupljamo još bodova. Panathinaikos je u posljednjih 15 minuta uveo sve raspoložive snage i imali smo sreće, ali ako znamo da taj tim vrijedi preko 100 miliona eura... Po svemu prikazanom smo zaslužili bod. Sreća prati hrabre, a mi smo bili hrabri. Hvala navijačima koji su došli i koji su nas nosili. Neizmjerno sam im zahvalan", istakao je Žižović.

Inače, na sinoćnjoj utakmici je Panathinaikos od 11. minute vodio golom Bakasetasa, a Desporotvić je konačan rezultat postavio nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu.

Borac naredni meč u Konferencijskoj ligi igra 24. oktobra na Kipru, gdje ide u goste APOEL-u, a već u ponedjeljak ga čeka derbi sa Željezničarom u Wwin ligi BiH. Taj meč se igra u Banjoj Luci.