Srušio Bayern
75

Junak Reala u Ligi prvaka donio iznenađujuću odluku, napušta Madriđane

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Junak Real Madrida iz prošlosezonskog izdanja Lige prvaka Joselu, donio je neočekivanu odluku i saopćio čelnicima kluba da napušta Kraljevski tim!

Joselu je u Real Madridu prošle sezone bio na posudbi iz Espanyola, Kraljevi su željeli otkupiti njegov ugovor za svega 1,5 milion eura, ali on im je saopćio da ne planira ostati na Santiago Bernabeu stadionu.

Kako je danas javila ugledna Marca, Joselu ima na stolu ponude iz Saudijske Arabije, koje su zasigurno finansijski izdašne, te on planira tamo da nastavi svoju karijeru.

Joselu ima već 34 godine i polako se bliži kraj njegove karijere, a upravo u toj činjenici i treba tražiti odgovor na pitanje zašto je sada odlučio ići u Saudijsku Arabiju. Plan je očito da zaradi nešto više novca prije nego okači kopačke o klin.

Protekle sezone je Joselu za Real postigao 10 golova u La Ligi i 5 u Ligi prvaka, gdje je posebno oduševio partijom u polufinalu protiv Bayerna, kada je Bavarcima dao dva gola u 88. i 90. minuti meča te tako režiranim preokretom donio Realu plasman u finale, a kasnije i titulu prvaka Evrope.