Talentovani igrači
45

Juniori Alen Mustafić i Halid Šabanović se pridružuju prvom timu FK Sarajevo

Piše: D. B.
Alen Mustafić i Halid Šabanović
Alen Mustafić i Halid Šabanović
Dva talentovana juniora Akademije FK Sarajevo priključit će se pripremama prvog tima Sarajeva te će prisustvovati na prozivci trenera ekipe Husrefa Musemića početkom iduće sedmice. Riječ je o Halidu Šabanoviću i Alenu Mustafiću.

Defanzivac Šabanović rođen je 22. augusta 1999. godine i igra na poziciji desnog bočnog igrača, a može odgovoriti i na lijevoj strani. On je jedan od najstandardnijih igrača juniorske ekipe trenera Dženana Uščuplića, koja je zimsku pauzu dočekala na prvom mjestu ligaške tabele u Omladinskoj Premijer ligi BiH.

Mustafić je rođen 5. jula 1999. godine i igra u centralnom veznom redu, nosi kapitensku traku juniora Sarajeva i zabilježio je odličan učinak ove jeseni sa osam postignutih golova. Dva mlada igrača standardni su članovi i U19 reprezentacije Bosne i Hercegovine i priključit će se pripremama prvog tima Sarajeva.

"Halid Šabanović je desni bočni igrač, koji je odigrao najviše utakmica i sigurno je da posjeduje kvalitet. Njega krasne dobre motoričke sposobnosti. Alen Mustafić je kapiten juniora Akademije, igrač, koji po mom mišljenju ima izuzetnu kvalitetu na poziciji veznog igrača. On ima ideju i potrebnu odgovornost u igri i mislim da je takav igrač potreban prvoj ekipi našeg kluba.", rekao je Dženan Uščuplić, trener U19 selekcije Akademije FK Sarajevo.

"Riječ je o dva talentovana igrača, koji su već duži period u Akademiji. Prije nekoliko godina smo prepoznali njihov kvalitet, te su priključeni omladinskim kategorijama i zaista smo sretni što će dobiti priliku da se nametnu u prvom timu. Oni su svojim karakterom, radnim navikama i kvalitetom pokazali da mogu biti okosnice kluba za budućnost i bitno je da sa njima klub ima potpisane profesionalne ugovore. Svakako, nagrada za odlične igre ove jeseni jeste poziv Šefa struke i želimo im puno sreće na predstojećim pripremama.", izjavio je Sanjin Alagić, šef Akademije FK Sarajevo.