Nijemac i rekordi
19

Jurgen Klopp: Oh, moj Bože, ko vas šalje da postavljate takva pitanja

F. Z.
Foto: Screenshot/Jurgen Klopp
Foto: Screenshot/Jurgen Klopp
Nogometaši Liverpoola sutra će u 22. kolu engleskog Premiershipa gostovati u Londonu kod Tottenhama, a uoči ove utakmice predstavnicima medija obratio se trener Redsa Jurgen Klopp.

Redsi nisu poraženi u Premiershipu već godinu, ove sezone nisu izgubili u 20 odigranih utakmica, remizirali su samo s Manchester Unitedom, a zbog toga novinare sve više interesuje može li Kloppova ekipa ponoviti rezultat Arsenala, kada Wengerov tim nije izgubio nijednu utakmicu u sezoni 2003/2004. Nijemac nije oduševljen takvim pitanjima.

"Oh, moj Bože, Vinnie. Ko vas šalje da postavljate ovakva pitanja? Nisam nijedne sekunde mislio o rekordima, neću ni sada. Mogu reći samo: da smo mislili o nekim rekordima, ne bismo pobijedili u toliko utakmica u koliko smo pobijedili. To je to. Mislim da u sportu, a to vjerovatno treba pitati i te timove, nikada nije postavljen rekord jer je to neko želio. To se jednostavno desi jer ste fokusirani na svaki korak koji je pred vama. Mi to moramo uraditi i moj trenutni problem jedino je Tottenham. Kako će igrati, kako mislimo da će igrati i na kraju kako će oni igrati. To je jedino što mene trenutno interesuje", rekao je Klopp.

Liverpool će protiv Tottenhama biti bez Nabyja Keite i Jamesa Milnera.

"James i Naby nisu spremni. Obojica imaju probleme s mišićima. Različiti su problemi, ljudi su različiti i vidjet ćemo koliko će im trebati da se oporave. Ne želimo stavljati vremensku odrednicu kada je riječ o njihovom povratku, jer zaista ne znamo tačno. Vidjet ćemo, otvoreni smo i kada budu spremni da se vrate bit će dobrodošli ili kada ljekari daju zeleno svjetlo. To sigurno nije ovog vikenda, sljedeće sedmice, a onda ćemo vidjeti", rekao je Klopp.

Zanimljivo je da Klopp nije znao kako je Jose Mourinho, njegov naredni trenerski protivnik, igrao na poziciji veznog nogometaša tokom karijere. Mislio je Nijemac kako je Mourinho bio golman.