Francuz na cijeni
23

Juventus i Milan žele napadača koji je ljetos izbacio Sarajevo iz Evrope

N. K.
Odsonne Edouard (Foto: Twitter)
Odsonne Edouard (Foto: Twitter)
Juventus i Milan su se navodno priključili u utrku za Celticovim Odsonneom Edouardom (22), francuskim napadačem koji se mjesecima povezuje s odlaskom iz škotskog prvaka

Celtic ga je uspio zadržati prošlog ljeta uprkos velikom interesovanju iz Premiershipa. Poznato je da je Arsenalov trener Mikel Arteta veliki fan ovog napadača.

Aston Villa i bivši Celticov trener Brendan Rodgers, koji sada vodi Leicetser, voljeli bi ga također dovesti južnije od granice.

Međutim, Calciomercato danas navodi da će Edouard uskoro dobiti dvije vrlo primamljive ponude iz Serije A. I Juventus i Milan žele pojačati napad i vjeruje se da razmišljaju o pojačanjima. Juventusov trener Andrea Pirlo nije u potpunosti zadovoljan Alvarom Moratom i razmatra nekoliko meta kao zamjenu.

S druge strane, Milan predvodi 39-godišnji Zlatan Ibrahimović, a Edouard se smatra potencijalnom dugoročnom zamjenom za legendarnog Šveđanina.

Brojni drugi evropski klubovi također prate položaj Edouarda. Celtic je očajnički želio zadržati strijelca na Parkheadu što je duže moguće, ali mogli bi doći u iskušenje da ga unovče narednog mjeseca.

Trenutno zaostaju za Rangersima 16 bodova u utrci za titulu, a velika prodaja omogućila bi im da taj novac ulože u remont tima.

Inače, Edouarda je bh. javnost mogla upoznati u oktobru kada je svojim golom u 70. minuti praktično izbacio Sarajevo iz kvalifikacija za Evropsku ligu. Tada je u Zenici bilo 1:0 za Celtic pa se škotski prvak plasirao u grupnu fazu.