Kiks Stare dame
314

Juventus ispustio dva gola prednosti, golman Szczesny veliki tragičar

H. H.
Cuadrado je postigao drugi gol za Juventus (Foto: EPA-EFE)
Cuadrado je postigao drugi gol za Juventus (Foto: EPA-EFE)
U 1. kolu italijanske Serije A Udinese i Juventus su remizirali 2:2, iako je Stara dama nakon prvog poluvremena imala čak dva gola prednosti.

Juve je do vodstva stigao već u 3. minuti kada je Dybala nakon sjajne akcije šutirao iz prve s desetak metara i efektno je pogodio za 1:0.

U 20. minuti torinski gigant je udvostručio prednost. Dybala je ovoga puta bio u ulozi asistenta, a Cuadrado je majstorski "slomio" svog čuvara i postigao je pogodak za 2:0.

Udinese je imao inicijativu, ali bili su to jalovi napadi sve do 51. minute kada je dosuđen penal za domaće. Szczesny je loše odbio jednu loptu nakon čega je napravio penal, a odgovornost je preuzeo nekadašnji igrač Juventusa Pereyra i vrlo sigurno je smanjio na 2:1.

Nakon toga očekivao se pritisak Udinesea, ali umjesto toga Juve je bio opasniji. Morata i Bentancur su pogodili stative i propustili su da riješe pitanje pobjednika.

I kada se činilo da će Juve slaviti, Szczesny je napravio kardinalnu grešku kada je pokušao da dribla Okaku i izgubio je loptu, a Deulofeu je kaznio glupost Poljaka za 2:2.

Veliku grešku golmana Juventusa pogledajte ovdje.

To nije bio kraj uzbuđenjima, jer je u 94. minuti poništen gol Ronalda zbog milimetarskog ofsajda i ipak je ostalo 2:2.

Treba napomenuti da je Cristiano Ronaldo u ovom meču ostao na klupi, a priliku za igru je dobio u nastavku u 60. minuti kada je zamijenio Moratu.

Italijanski mediji su špekulisali da je zatražio odlazak iz Torina, ali potpredsjednik Juventusa Pavel Nedved odlučno je odbacio mogućnost da će Portugalac naustiti Staru damu.

Rezultat i strijelci:

Udinese - Juventus 2:2 (Pereyra 51' pen., Deulofeu 84' / Dybala 3', Cuadrado 20')

Tabela: