Ističu se dva imena
17

Juventus izdvojio željena pojačanja za odbranu

D. B.
Strahinja Pavlović
Strahinja Pavlović
U Juventusu namjeravaju ojačati svoju odbranu te su stoga kreirali listu potencijalnih kandidata.

Juve je zainteresovan za stopera Salzburga Strahinju Pavlovića, ali će za njega morati izdvojiti između 20 i 25 miliona eura 2023. godine. Pavlovića čelnici Stare dame smatraju idealnim pojačanjem za narednu sezonu. Dvadesetjednogodišnji stoper je sunarodnjak napadača Juventusa Dušana Vlahovića i Filipa Kostića, a njegov ugovor ističe tek u junu 2027. godine. Bianconeri bi ga mogli dovesti tek na kraju sezone jer su već popunjenja dva mjesta sa igračima koji nisu iz Evropske unije, a to su upravo Kostić i Leandro Paredes.

Bit će zanimljivo vidjeti da li će Juve tražiti novog stopera i u januaru jer trener Massimiliano Allegri nema mnogo opcija za tu poziciju.

Gleison Bremer je povrijeđen tako da su na raspolaganju samo Daniele Rugani, Federico Gatti i Leonardo Bonuci plus Danilo, koji je ponekad igrao kao stoper.

Odlaskom Giorgija Chiellinija je kapitenska traka pripala Bonucciju, ali postoji mogućnost da on ode iz kluba čak i u januaru iako je to manje vjerovatno.

Juve prati i Alfonsa Pedrazu, lijevog beka Villarreala čiji agent ne isključuje mogućnost transfera u klub iz Torina. Za španskog defanzivca je zainteresovan i Inter, on je zasad jedina opcija Juventusu koji namjerava zamijeniti Alexa Sandra.